Wat doen wij?

WAT DOEN WIJ?

GELEIDEHONDEN

Honden die mensen met een visuele beperking bijstaan in hun mobiliteit.


Sinds 2009 zijn wij aan de slag in de geleidehondenbranche. Als externe partner van KNGF Geleidehonden in Nederlanden trainen wij in hun opdracht geleidehonden en plaatsen we deze bij hun cliënten. Deze school bestaat sinds 1935 en is de grootste en meest ervaren geleidehondenschool van Nederland.


Sinds 2021 zijn wij op consultancy basis verbonden aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Hier is Kathleen verantwoordelijke voor de opleidingen en coördinator kwaliteit en welzijn van het hondenproces. Denis leidt de geleidehondeninstructeurs op en traint geleidehonden.

Kyno-Coach

Hondentraining op maat.


Ben je als hondeneigenaar geïnteresseerd in een individuele aanpak, waar welzijn centraal staat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij geloven in individuele aandacht voor elke hond en eigenaar, waardoor we effectieve training en begeleiding op maat bieden.

Klik hieronder en kijk op onze site hoe we jou kunnen verderhelpen.

Kyno-Coach

Academie voor hond en mens.


Heb je honger naar meer? Bij Kyno-Coach Academie kan je terecht voor professionele opleidingen in de hondenbranche. Je kan opleiding volgen tot puppy-en hondencoach, waarbij je hondeigenaren begeleidt bij het opvoeden en trainen van hun pup of hond in dagelijkse omstandigheden. We noemen dit ook wel life skills . En daarnaast kan je je nog verder specialiseren tot hondengedragscoach, waarbij je hondeneigenaren kan begeleiden met hun hond bij probleemgedrag.


Onze opleidingen zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten, waarbij het welzijn van hond en mens, in al zijn aspecten, steeds centraal staat. 

Kath & paard

.

Naast honden is Kathleen ook al haar hele leven gepassioneerd door paarden. Laat positieve training bij honden nu ook een prima uitgangspunt zijn om aan de slag te gaan met paarden. Kathleen volgde dan ook verschillende opleidingen in het positief en welzijnsgericht omgaan met paarden.

Ben je bang van paarden, of wil je hen beter leren begrijpen dan kan je bij ons terecht, in de Ardennen. Wil je leren genieten van de aandacht van een paard? We kunnen ook een rustige wandeling maken in de Ardense bossen.


Het gaat hier niet om paardrijlessen, maar om alles op grond om en nabij een paard. We leren je de grondbeginselen van veilig omgaan met een paard aan de hand van onze eigen kudde bestaande uit een Shetlandpony, een Quarter Horse, een Paint, een Franse Draver, een Cruzado, een Fjord en 2 Hafflingers.