Wat doen wij?

WAT DOEN WIJ?

Coaching en Training

We bieden individuele trainingen aan in de vorm van lespakketten of aparte lessen. De puppycursus kan je met je pup volgen van zodra hij 8 weken oud is. Voor honden met een gedragsprobleem hebben we de formule van Gedragscoaching lessenpakket. Wens je graag individuele training met je volwassen hond, zonder gedragsprobleem dan kan je opteren voor de 10-lessenkaart of aparte lessen.


Het voordeel van de individuele trainingen is dat er een standaard programma gevolgd kan worden, maar dat de lessen ook kunnen aangepast worden aan jullie noden en behoeftes. Door de individuele aanpak is er ook alle tijd om in te gaan op problemen en uitdagingen die je ondervindt in het dagelijkse leven met je hond. De focus ligt op een welopgevoede hond die een goede relatie heeft met alle gezinsleden. Het hele gezin is dan ook van harte welkom om deel te nemen aan de lessen.

Puppylessenpakket


* 8 individuele lessen


* op onze locatie te Essen of andere locaties indien nodig/gewenst


* antwoorden op jouw opvoedingsvragen


* socialisatie, ook met andere honden


* basistraining


Lessenpakket Gedragstraining* 6 individuele lessen


* op onze locatie te Essen of op andere locaties indien gewenst/nodig


* trainingsplan op maat


* basistraining


Individuele Training* 10-lessenkaart of aparte lessen


* op onze locatie te Essen of op andere locaties indien gewenst/nodig


* trainingsplan op maat


* basistraining


GELEIDEHONDEN

Honden die mensen met een visuele beperking bijstaan in hun mobiliteit.


Kath & hond leidt honden op tot geleidehond. Deze werkzaamheden verrichten wij als externe partner van KNGF Geleidehonden in Nederland. Deze school bestaat sinds 1935 en is de grootste en meest ervaren geleidehondenschool van Nederland.

Kyno-Coach

Academie voor hond en mens.


Heb je honger naar meer? Bij Kyno-Coach® Academie vzw kan je terecht voor een uitgebreid aanbod aan opleidingen in de hondenbranche. Onze opleidingen zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten, waarbij het welzijn van hond en mens in al zijn aspecten steeds centraal staat. We richten ons hierbij zowel op de hondenprofessional, als op mensen die de ambitie hebben om in de hondenbranche aan de slag te gaan, als op mensen die hun eigen hond beter willen leren begrijpen.

Kath & paard

.

Naast honden is Kathleen ook al haar hele leven gepassioneerd door paarden. Laat positieve training bij honden nu ook een prima uitgangspunt zijn om aan de slag te gaan met paarden. Je kan met onze paarden de kneepjes leren van clickertraining en grondwerk met paarden. Ben je bang van paarden, of wil je hen beter leren begrijpen dan kan je bij ons terecht. De individuele lessen gaan door op onze locatie te Essen. Het gaat hier niet om paardrijlessen, maar om alles op grond om en nabij een paard. We leren je de grondbeginselen van veilig omgaan met een paard aan de hand van onze eigen kudde bestaande uit 2 Shetlandpony's, 2 Quarter Horses en 1 Fjord.