Hoe werken wij?

HOE

WERKEN

WIJ?

HOE WERKEN WIJ?


Onze trainingsmethodes zijn gebaseerd op positief en beloningsgericht trainen. De basisgedachte is dat we gewenst gedrag van onze hond belonen, ongewenst gedrag negeren en alternatief gewenst gedrag belonen. Dit is echter enkel de basis, er komt heel wat meer bij kijken.


Wij bieden enkel methodes aan gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. Om mee te zijn in alle ontwikkelingen in hondenland volgen onze instructeurs zeer regelmatig bijscholingen en seminaries in zowel eigen land als het buitenland.


Verder is het ook onze filosofie dat trainen met je hond in een ontspannen sfeer moet kunnen gebeuren, waarin zowel jij als jouw hond plezier beleven. Want enkel zo ontstaat er een respectvolle relatie tussen jou en je hond, de basis voor een goeie samenwerking.


Onze honden worden al maar meer aanzien als een volwaardig lid van ons gezin. Wat we uiteraard enkel kunnen toejuichen. Het gaat echter mis wanneer we onze hond behandelen als mens en meer nog wanneer we zijn gedrag beoordelen als dat van een mens. Een hond is geen mens. Zijn manier van denken is anders. Zijn geheugen werkt anders. Zijn instincten zijn anders. Hij spreekt een andere taal dan wij. Elke hond verdient het behandeld te worden als hond en gerespecteerd te worden in zijn hond-zijn. Zo alleen ontstaat die ultieme band tussen hond en mens.


Onze insteek in de lessen is dan ook de mens trachten te begeleiden in het beter begrijpen en lezen van zijn hond.


Wij vragen hiervoor van jou: gemotiveerd aan de slag willen met je hond; bereid zijn onze adviezen toe te passen en met een open mind in de training te stappen; beseffen dat opvoeden en trainen van je hond een levenslang proces is en dat er geen goeie "quick-fix" oplossingen bestaan; weten dat het echte leven niet is zoals sommige shows op televisie waar het "probleem" in een half uur opgelost is. Een hond begeleiden vergt tijd, geduld, doorzettingsvermogen en liefde. De bereikte resultaten zijn dan des te mooier!


Spreekt dit jou aan, dan helpen wij je graag verder!

De ultieme test in begrijpen van positieve beloningsprincipes is niet hoe we ze toepassen op de dieren die we trainen, maar hoe we ze toepassen op elkaar.

– Susan G. Friedman, Ph.D.