Hoe werken wij?

HOE

WERKEN

WIJ?

HOE WERKEN WIJ?Bij Kath & hond hanteren we positieve en beloningsgerichte trainingsmethodes. We belonen gewenst gedrag, negeren of onderbreken het ongewenste, en stimuleren ander en beter gedrag.


Maar dat is slechts het begin!


In onze welzijnsgerichte aanpak hebben we bijzondere aandacht voor de emoties van de hond én zijn gezondheid. We gaan op zoek naar waarom de hond doet wat hij doet.Welke emotie ligt er aan de basis van het gedrag? Of schuilt er mogelijk een ongekend medisch probleem achter?


Wij geloven in ontspannen trainen, waar plezier centraal staat voor zowel baasje als hond. Want in een respectvolle relatie, gebaseerd op plezier, groeit een solide samenwerking.


Honden zijn volwaardige gezinsleden, maar ze zijn geen mensen en spreken geen mensentaal. Begrijpen hoe honden denken en communiceren, vormt de kern van onze activiteiten. Of je nu een hondeneigenaar bent, of ven je passie voor honden je (bij)beroep wil maken, of je runt een hondenbedrijf en wil met ons in zee?


Spreekt dit jou aan, dan bekijken wij graag wat we samen kunnen bereiken!

De ultieme test in begrijpen van positieve beloningsprincipes is niet hoe we ze toepassen op de dieren die we trainen, maar hoe we ze toepassen op elkaar.

– Susan G. Friedman, Ph.D.