Wie zijn wij?

WIE ZIJN

WIJ?

Kathleen Selleslagh

Zaakvoerder / Instructeur / Gedragstherapeut


Denis de Mooy

Mede-zaakvoerder/ Instructeur / Gedragscoach


Hoe het begonKort nadat onze hond Roy stierf, adopteerden mijn man Denis en ik, twee honden uit het asiel:  Border Collie, Darco en Fox, Poing. We gingen er onmiddellijk mee naar de hondenschool, maar al snel kwamen er problemen naar boven, waarvan we absoluut niet wisten hoe we ze moesten oplossen. De mensen op de hondenschool deden hun best, maar schoten tekort met oplossingen die werkten.


Omdat ik niet bij de pakken wou blijven zitten ging ik mij verdiepen in de wereld van de hond. Hoe denkt een hond? Waarom doet hij wat hij doet? Ik wou zelf de problemen kunnen herkennen en aanpakken. Ik startte met de beroepsopleidingen Hondeninstructeur en Hondengedragstherapeut, die ik ook met succes beëindigde. Omdat je in een vak als hondentrainer en hondengedragstherapeut nooit volleerd kan zijn, vind ik het uitermate belangrijk om mijn kennis voortdurend te vervolledigen door seminaries en workshops te volgen van gerenommeerde internationale hondengedragsdeskundigen. Op mijn LinkedIn profiel kan je een overzicht vinden van de gevolgde opleidingen.


Sinds januari 2010 kon ik ook van mijn passie voor honden mijn beroep maken. Ik kreeg de kans om full time aan de slag te gaan als Instructeur van Blindengeleidehonden, de opleiding hiervoor werd intern in de school gegeven.


Met al deze bagage aan kennis en ervaring heb ik besloten dat ik ook u kan helpen en in januari 2012 ging Kath & hond van start. In januari 2013 werd Kath & hond een full time zelfstandige beroepsactiviteit, mede door de samenwerking met de Nederlandse Geleidehondenschool KNGF, waar ik als externe instructeur geleidehonden voor opleid. Omdat mijn man Denis de Mooy ook de smaak te pakken heeft wou hij zich professioneel bijscholen. Hij heeft ondertussen het diploma Kynologisch Instructeur behaald bij Dogvision (NL). Daarnaast is hij bezig met de opleiding Hondengedragstherapeut ook bij Dogvision NL. Begin 2015 is ook hij gestart met de interne opleiding tot blindengeleidehondeninstructeur bij KNGF Geleidehonden.

Vandaag


Omdat veel van deze activiteiten zich concentreren in Nederland en een groter huis echt wel aan de orde was, hebben we eind 2015 de stap gezet om te verhuizen naar Essen, nog net in België, maar dichtbij de Nederlandse steden Bergen Op Zoom en Roosendaal. Onze Kath & hond klanten konden we helaas niet mee overbrengen, daarvoor was de afstand te groot. Maar het gevoel bleef kriebelen dat we toch iets meer konden betekenen voor "hondenland". De juiste mensen leren kennen, de juiste inspiraties opdoen en zo werd "Kyno-Coach Academie vzw" geboren. Hier bieden wij  een platform voor opleidingen in de hondenbranche waar ieder die op een positieve, respectvolle manier met zijn hond wil bezig zijn, zijn gading kan vinden. We zijn dan ook beiden docent in de opleidingen tot kynologisch instructeur en gedragscoach binnen deze Academie. 

Omdat we het belangrijk vinden op een professionele manier te werken en dit ook te kunnen uitdragen en samenwerking hierin zeer belangrijk is, is Kathleen sinds 2019 bestuurslid van de beroepsvereniging "Association of Pet Dog Trainers België en Nederland", ofwel APDT-BeNe.  Deze vereniging biedt een kwaliteitslabel aan haar leden waaruit blijkt dat ze met recente kennis van zaken en volgens de ethische code van de vereniging hondentraining en -advies aanbieden.


Onze missie


Wij streven ernaar om elke hondeneigenaar op een profesionnele manier te helpen met zijn hulpvraag. Respect voor zowel hond als mens staan hier centraal. Je wil jouw hond beter leren begrijpen. Er zijn problemen, maar je weet niet hoe ze op te lossen. Er komt een pup in huis en je wil deze een goede opvoeding kunnen geven. Je zou graag een leuke relatie met je hond hebben, zonder probleemgedragingen.


Klik even verder op de site en ontdek hoe wij jou daarbij kunnen helpen!


Kathleen & Denis