Puppycoaching

PUPPY

COACHING

Puppycursus voor pups vanaf 8 weken

Een goeie start voor je pup!


Een pup in huis, het haalt je hele leven overhoop. Geen nood! Wij helpen je te genieten van deze periode. We geven je tips hoe je het dagelijkse leven kan inrichten, zodat het zowel voor je pup als je gezinsleden een tijd wordt van samen leuke dingen doen en heldere afspraken. We begeleiden je graag om dat kleine hapgrage monstertje te laten uitgroeien tot een goed opgevoede, welgemanierde huishond.


Concreet betekent dit dat we bij de eerste les bekijken wat nodig is voor jou en je pup, waar je graag aan gewerkt had, zodat we een concreet lesplan kunnen maken dat bij jou en je pup past. Je kan ons alle vragen stellen die je al had omtrent de opvoeding van jouw pup: bijtgedrag, opspringen, zindelijkheid, voeding, verzorging, enz. Je ontvangt van ons ook een praktische handleiding om alle tips nog eens na te lezen. Het is handig deze eerste les te kunnen inplannen nog voor de komst van je pup. Zo kan je immers meteen goed van start gaat. Hoe die eerste nacht te overbruggen, hoe starten met de zindelijkheid, waar de beste slaapplek in je huis is, waar je hem het best laat als je niet thuis bent, laat je meteen de hele familie kennismaken of net niet,… het zijn allemaal vragen waar je graag vooraf een antwoord op hebt.


Gezien er doorgaans enige wachttijd is om van start te kunnen gaan met een puppycursus is het aangewezen om jouw lessenpakket te boeken enkele weken voordat je pup thuis komt.

 


Socialisatie


De eerste weken dat de pup bij jou verblijft zijn ook cruciaal voor zijn socialisatie. Bij een goede fokker heeft hij hier zeker al een deel van meegekregen, maar vóór de leeftijd van 14 weken is het uiterst belangrijk dat jouw pup zoveel mogelijk positieve ervaringen opdoet. Al wat hij nu leert vergeet hij zijn verdere leven niet meer! Dus wil je een pup die niet bang is van verkeer, op een terras, van andere honden, geluiden, of een pup die de stofzuiger of grasmachine niet achterna rent, jouw bezoek niet terroriseert en nog zoveel meer, dan kan je hem hier de eerste weken dat hij bij je is, in die o zo belangrijke socialisatieperiode al best in begeleiden. Je krijgt van ons een handige tabel die jou hierbij zal helpen.


Daarna volgt er een wekelijkse puppyles,  de locatie is afhankelijk van wat we die les willen behandelen: bv in het bos, socialisatie op straat, netjes mensen leren begroeten aan de supermarktingang,...  Je kan uiteraard telkens de vragen stellen waar je op dat moment mee zit omtrent de opvoeding van jouw pup. Een belangrijk onderdeel van de socialisatie van je pup is hem leren om te gaan met andere honden, zowel aangelijnd op straat als los om te spelen. Belangrijk hierbij is dat hij dit leert op een gecontroleerde manier, met stabiele honden. Daarom zullen wij geregeld eigen, stabiele honden meebrengen om jouw pup mee in contact te brengen. Er is niets beter voor een pup om de hondentaal te leren van een begripvolle, doch consequente volwassen hond.



Training


De puppycursus bevat in totaal 8 lessen. In dit 8-lessenpakket zit een duidelijke opbouw, wens je meer informatie over het lesplan kan je dit aanvragen. Zijn er voor jou andere zaken belangrijk dan kan je dit steeds aangeven en kunnen we in overleg het lesplan aanpassen aan jouw noden.





Tarief


* 1ste les van 90min en 7 lessen van 45min

* lessen op onze locatie te Essen en op andere locaties in Essen indien gewenst/nodig

* Handleidingen: "Er komt een pup", “Een pup in huis”,  een socialisatietabel, “Je hond opvoeden en trainen”

= 385 €


De eerste les is steeds bij jou thuis: indien je niet in Essen woont, komt er een verplaatsingsvergoeding van 0,30€/km heen en terug bij.

Wens je nog lessen op locatie buiten Essen dan komt hier per les forfaitair 10€ bij + 0,30€/km heen en terug.

Kijk op onze pagina Algemene Voorwaarden voor verdere betaalinfo.