Workshops

WORKSHOPS

WORKSHOPS

Fun met de hoofletter F!


Geregeld organiseren wij workshops in de vorm van lessenreeksen. Het doel van de workshops is een leuke activiteit doen samen met je hond en daardoor jullie band en samenwerking verstevigen.

Voor honden met gedragsproblemen kan het net dat stukje ontspanning zijn dat hun zinnen verzet of waar ze hun energie in kwijt kunnen. Het gaat dan verder dan alleen fun, maar wordt ook functioneel.Rally-ORally-O is in Amerika ontstaan en daar ondertussen uitgegroeid tot een populaire hondensport met wedstrijden en verschillende klassementen. In onze regionen is deze sport echter minder bekend. Volledig onterecht! Je kan het bekijken als een mix tussen gehoorzaamheid, obedience en agility. Correcties zijn volledig uit den boze. Het doel is om samen met je hond een parcours te volgen waarbij je allerlei bordjes tegenkomt en je moet uitvoeren wat er op de bordjes staat. Het officiële Rally-O reglement kent een 80-tal bordjes. Onze workshops zijn niet gericht op het lopen van wedstrijden in deze sport waardoor we behoorlijk creatief kunnen zijn met de bordjes...

Toch is het best intensief om te trainen. Laat je hond maar eens liggen en loop een rondje om hem heen. Slalom maar eens tussen kegels met je hond zonder riem, terwijl er aan de zijkanten twee volle etensbakken staan. Uiteraard zit er steeds een opbouw in de oefeningen.


  • deze lessenreeks bevat 8 lessen, verspreid over 8 weken op een vaste lesdag en lesuur
  • de lessenreeks gaat door bij een minimum aan 4 inschrijvingen
  • het maximum aantal deelnemers is 6.
  • gemiste lessen kunnen niet ingehaald worden, wel krijg je een oefeningenblad mee naar huis
  • je hond moet in nabijheid van andere honden veilig en comfortabel kunnen trainen


RecallersKomt je hond naar je toe als je hem roept? "Ja, als ik een snoepje vast heb", "Alleen in de tuin, buiten in het veld niet hoor", "Ja, behalve wanneer hij een konijn gezien of geroken heeft", "Ja, maar niet als er een andere hond aankomt hoor", "Neen, daarom durf ik hem op wandeling niet loslaten", "Wanneer hij zin heeft"... Dit is nog maar een greep uit de mogelijke antwoorden die we krijgen wanneer we de vraag stellen aan hondenbaasjes.

Toch is het net dat wat de meeste mensen graag zouden hebben: een hond die naar je toe komt rennen wanneer je hem roept.

Kathleen volgt nu reeds enkele jaren de cursussen van Susan Garrett, een Canadese hondentrainster. Zij  heeft een methode bedacht met de naam ‘Five Minute Formula to a Briljant Recall’, oftewel de ‘Vijf Minuten Formule voor een Briljante Rappel’. Het concept achter de methode is je hond te tonen dat leren leuk is. 


                  Werken = Spelen = Beloning


De methode bestaat uit een trainingsplan van in totaal 8 weken, waarbij je een serie oefeningen of spelletjes aanleert. Door deze spelletjes 5 minuten per dag, 5 dagen per week gedurende 8 weken te spelen met je hond leer je je hond meteen tot bij jou te komen wanneer je hem roept en vooral om altijd JOU te kiezen, wat er ook van andere personen, dieren of afleiding rondom hem gebeurt. De oefeningen zijn ook een perfecte voorbereiding op het volgen aan de leiband en zorgen voor een betere band tussen jou en je hond. Aan het einde van de lessenreeks heb je 30 oefeningen ter beschikking om samen met je hond te spelen/trainen. De laatste les doen we "in het echt", we gaan dan samen naar het bos en testen hoever jij en je hond samen al gevorderd zijn.


  • deze lessenreeks bevat 5 lessen, verspreid over (ongeveer) 8 weken op een vaste lesdag en lesuur
  • de lessenreeks gaat door bij een minimum aan 4 inschrijvingen, maximum aantal deelnemers is 6.
  • je wordt lid van een Google Classroom waarop na elke les de spelfiches gedeeld worden.
  • gemiste lessen kunnen niet ingehaald worden, wel krijg je een oefeningenblad mee naar huis
  • je hond moet in nabijheid van andere honden veilig en comfortabel kunnen trainen


Tarief - Rally-O


* 8-lessenreeks in groep van min. 4 en max. 6 deelnemers

* een les duurt 1u

* oefeningenblad na elke les

* op onze locatie te Essen

               = 120€


Interesse?


Contacteer ons voor de volgende lessenreeks.

Tarief - Recallers


* 5-lessenreeks in groep van min. 4 en max. 6 deelnemers

* eerste les 2u (deels theorie) daarna elke les 1,5u

* spelfiches na elke les

* op onze locatie te Essen

               = 120€


Interesse?


Contacteer ons voor de volgende lessenreeks.

Onze missie


Ons professioneel team begeleidt je graag op een positieve manier, met respect voor mens en dier, naar een betere relatie en hechte samenwerking met je hond.

Contacteer ons


Noordeneind 9, B-2910 Essen

Email: info@kathenhond.be

BE: +32 468 33 25 79

NL: +31 6 57 67 74 33


BTW: BE0842.400.062

Copyright @ All Rights Reserved